fbpx

Tratament laser Rozacee/ Cuperoza

thumb image

Rozaceea este o boală inflamatorie cronică a pielii. Aceasta se manifestă prin roseață permanentă sau tranzitorie, vase mici de sânge vizibile sau apariția unor umflaturi similare cosurilor la nivelul obrajilor, frunții, nasului, bărbiei. Rozaceea este mai frecventă la pacienții cu fototip deschis si la femei.

Cauza exactă a rozaceei nu se cunoaste, sunt incriminați factori genetici si vasculari precum si factori agravanți precum:

Factori de mediu: expunerea la temperaturi extreme – cald sau frig, schimbările bruste de temperatură, vânt, soare, poluare.
Emoții: stres, furie
Infecțiosi: Demodex folliculorum
Alți factori agravanți: alimentele si băuturile fierbinți, condimentele, alcoolul, diverse medicamente, efortul fizic, etc

Rozaceea are mai multe stadii clinice :

Eritem tranzitor: roseață tranzitorie la nivelul zonei centrale a feței (obraji, nas) declansată de factori precum emoții, effort fizic, alimente si băuturi fierbinți, etc

Stadiul I (cuperoză) roseață permanentă si apariția de vase mici de sânge vizibile (telangiectazii)

Stadiul II (papulo-pustulos) – pe zonele cu roseață apar papule (mici umflături) rosii sau chiar pustule (similare cosurilor)

Stadiul III (fima) – Rară, apar îngrosări ale țesuturilor cu aspect similar cojii de portocală (fimă). Cel mai frecvent apare la nivelul nasului (rinofimă).

Stadiul IV – rozaceea oculară.

Tratamentele variază în funcție de stadiul rozaceei, de la tratamente laser la tratamente medicamentoase.

Pentru a găsi soluția potrivită pentru fiecare pacient, totul începe cu o consultație la unul dintre medicii nostri specialiști, care vă va recomanda cel mai potrivit tratament pentru afecțiunea dumneavoastră.

În clinica noastră găsiți cel mai eficient tratament pentru tratarea rozaceei si anume Laserul Vbeam Perfecta. Majoritatea pacientilor vad rezultate chiar după prima sedință, iar tratamentul este sigur pentru orice tip de piele.
Acest laser este o solutie uimitoare pentru aceasta afectiune reusind din cateva sedinte sa amelioreze (pana la 90%) atat roseata difuza, dar si vasele sparte de la nivelul fetei.
VBeam Perfecta este ultima generatie de lasere pulsed dye a prestigioasei firme de lasere americane Syneron-Candela, oferind solutia ideală (de multe ori si unica) pentru numeroase afectiuni vasculare (cuperoză, rozacee, poikilodermie Civatte, hemangioame, port wine stain, nevus flameus , lacuri vasculare etc) dar si acnee, psoriazis, veruci vulgare, cicatrici.

Pentru tratamentul rozaceei sunt recomandate 4-6 ședințe, în funcție de gradul acesteia.

Inainte
tratare rozacee brasov - laser vbeam - skin laser clinicDupa