fbpx

Mezoterapia este o metoda moderna de tratament folosita in medicina estetica, ce consta in introducerea in tegument a unui cocktail format din  vitamine, antioxidanti, aminoacizi si acid hialuronic.

Aducand acidul hialuronic in derm si un cocktail de 53 de ingredienti activi esentiali pielii (12 vitamine, 23 aminoacizi, 6 coenzime, 1 antioxidant, 6 minerale si 5 acizi nucleici), mezoterapia NCTF a prestigiosului laborator FILLMED by FILORGA hraneste pielea in profunzime, eliminand liniile fine si redand stralucire .

Mezoterapia are urmatoarele beneficii :

  • eliminarea celulitei,
  • efecte antiimbatranire la nivelul pielii si efect de intinerire la nivelul zonelor expuse de-a lungul vietii la lumina solara, cum ar fi fata, mainile si decolteul.
  • tratarea vergeturilor,
  • petelor hiperpigmentare,
  • diminuarea cearcanelor inchise la culoare,
  • tratarea caderii parului de la nivelul scalpului sau alopecieTratamentul este recomandat in orice anotimp are rol nutritiv, antioxidant, stimuleaza microcirculatia si metabolismul celular local, efectul fiind cel de rejuvenare.

Mezoterapia cu ace se poate combina cu succes cu alte tratamente estetice cum ar fi laser, botox, PRP, injectari cu acid hialuronic sau peeling-uri.

Cele 53 de ingrediente nutritive (vitamine, aminoacizi, coenzime, antioxidanti, minerale si baze nucleice ) se injecteaza in cantitati mici cu ajutorul unor ace sterile foarte subtiri la nivel cutanat. Tratamentul nu este dureros si nu necesita recuperare, inainte de injectare se aplica o crema anestezica locala.  Sedinta de mezoterapie nu depaseste 30-45 de minute, iar efectele devin vizibile in functie de tipul constitutional al fiecarui pacient inca de la prima sedinta.

Inaintea efectuarii mezoterapiei se recomanda efectuarea unei microdermabraziuni care are rolul de a exfolia stratul superficial de celule moarte al pielii, facilitand patrunderea substantelor injectate.

Numarul de sedinte necesare este stabilit impreuna cu medicul specialist dermatolog, in functie de gravitatea problemei. In general sunt recomandate un numar de 3-6 sedinte distantate la un interval de 2-4 saptamani

Mezoterapia  are beneficii si in tratarea caderii parului de la nivelul scalpului astfel, prin intermediul substantelor nutritive din fiola NCTF la care medicul adauga si alte sustante dupa caz (minoxidil, finasterida, biotina, zinc) stimuleaza microcirculatia sanguina de la nivelul foliculului pilos ducand la activarea metabolismului acestuia, rezultatul fiind cresterea firelor de par.

Se utilizeaza cu precadere in cazul alopeciilor acute (cadere brusca a parului) dar si a celor difuze.

Procedura dureaza maxim 30 de minute, este nedureroasa , se aplica crema anestezica in functie de sensibilitatea pacientului si  se folosesc microinjectii cu ace extrem de fine care vor plasa substantele exact in dermul mijlociu.

Recomandarea este de 1 sedinta /saptamana in prima luna , apoi 1 sedinta la 2 saptamani in urmatoarele 2 luni urmate de sedinte de intretinere 1 la 2 luni.Parul are permanent nevoie de vitamine, aminoacizi , acizi nucleici, antioxidanti si coenzime, cu ajutorul acestui tratament efectuat periodic parul isi recapata densitatea, fenomenul de cadere se diminueaza in intensitate, firele isi refac structura si recapata grosime.