fbpx

PRP (Platelet Rich Plasma) Tratamentul cu plasma autologa imbogatita cu trombocite este cel mai modern tratament in domeniul regenerarii pielii si parului prin forte proprii, care presupune recoltarea si concentrarea factorilor de crestere din propriul sange si reinjectarea dupa procesare in tesutul cutanat, stimuland astfel procesele de reparare celulara, sinteza de neocolagen pe termen lung si stimularea cresterii firelor de par.

Tratamenul este ideal pentru: intinerirea si regenerarea pielii, umplerea ridurilor fine, diminuarea ridurilor profunde, tratarea cicatricilor post-acnee sau a cicatricilor de alta natura, refacerea fermitatii si imbunatatirea aspectului fetei, gatului, decolteului, mainilor. In functie de modul in care este preparata si adancimea la care este injectata in piele, plasma cu factori de crestere poate avea efect fie de regenerare si revitalizare, fie de filler natural dand volum (de exemplu cu scopul de a umple santurile nasolabiale) si stimuland fibroblastul ss creeze colagen.

Procedura consta in recoltarea de la pacient a unei cantitati mici de sange (pana in 20 ml) intr-o eprubeta sterila, sangele se proceseaza rapid  cu ajutorul unei centrifuge vortex pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce contin factorii de crestere si reparare pentru ca apoi sa se injecteaze cu un ac extrem de subtire in pielea donorului, in derm, in puncte aflate la o distanta de aprox 1 cm. Pentru a preveni durerea inaintea procedurii cu aproximativ 45 de minute se aplica pe zona de tratament o crema anestezica.

Recuperarea post terapie este rapida dupa tratamentele pentru par, se poate relua activitatea imediat. Pentru tratamentele pe fata pot fi necesare insa pana la 12 ore de recuperare acasa, timp in care eritemul (roseata) si eventualul edem (mici umflaturi la locul de injectare) sa dispara. In ziua urmatoare se pot aplica produse de machiaj.

Pentru textura pielii, riduri sau cicatrici sunt necesare minim 3 sedinte la distanta de 1 luna. Pentru caderea parului (alopecie difuza) planul terapeutic se stabileste in functie de particularitatile cazului.