Tratamente laser cicatrici - Skin Laser Clinic Brașov

Tratamente laser cicatrici

Tratament personalizat

soluție adaptată nevoilor pielii tale

Durere minimă

procedură nedureroasă, non-invazivă

Piele regenerată

pielea capătă un aspect fin și ferm

Ce sunt cicatricile?

O cicatrice reprezintă modalitatea naturală de vindecare și înlocuire a pielii traumatizate cu un țesut fibros. Cicatricile se pot forma ca urmare a unei intervenții chirurgicale, a rănilor, a infecțiilor etc. Acestea pot apărea oriunde pe corp, iar aspectul lor variază în funcție de mai mulți factori: tipul de piele, localizare, adâncimea rănii, tipul traumatismului care a cauzat apariția cicatricii, vârsta etc.

Cicatricile nou formate au o culoare roz – roșiatică. Pe măsură ce o cicatrice se maturizează, aceasta devine mai deschisă sau mai închisă la culoare decât pielea. Majoritatea cicatricilor sunt plate, iar suprafața are un aspect încrețit. În funcție de aspect există mai multe tipuri de cicatrici:

Cicatrici plate

sunt leziuni situate la nivelul pielii, de regulă cu un aspect mai palid sau puțin mai închise la culoare decât pielea din jur.

Cicatrici hipertrofice

situate deasupra nivelului pielii; se pot aplatiza odată cu trecerea timpului (luni, ani), apar mai frecvent în zona toracelui.

Cicatrici cheloide

situate deasupra nivelului pielii, vizibil mai crescute. Pot apărea după luni de la traumatism, pot fi dureroase și pot provoca mâncărimi.

Cicatrici atrofice

situate sub nivelul pielii, acestea apar frecvent ca urmare a traumatizării unui țesut, cum ar fi leziunile cauzate de acnee.

Cicatrici contractile

tip de cicatrici care limitează miscarea în zona afectată. Arsurile, cu excepția celor minore, cauzează adesea o astfel de cicatrice.

Scapă de cicatrici cu tratamentele de la Skin Laser Clinic

O consultație la unul dintre medicii nostri specialisti vă asigură o evaluare completă a problemei. Apoi, în funcție de gravitatea și dimensiunea leziunii, vom crea un plan de tratament personalizat. Acesta poate consta în sedințe de laser (Vbeam Perfecta, Ydun, Laser Co2 fracționat) ce pot fi combinate cu tratamente injectabile.

tratament cicatrice inainte
tratament cicatrice dupa

Vbeam Perfecta deține o tehnologie avansată multi-puls și mai multe aplicatoare pentru a trata zone de mărimi diferite la nivelul pielii. Laserul este indicat în cazul cicatricilor recente (rosii) si se poate face chiar la 14 zile după intervenția chirurgicală în cazul cicatricilor chirurgicale. Studiile arată o vindecare corectă si mai rapidă a cicatricilor recente tratate cu acest tip de laser, prevenind apariția cicatricilor hipertrofice si cheloide.

Laserul Ydun (1550nm fracționat) si CO2 fracționat sunt variante optime pentru cicatricile chirurgicale sau rănile care nu s-au vindecat corespunzător. Tratamentul fracțional nonablativ îmbunătățeste pielea prin încălzirea straturilor dermice cu lumina laser și activarea formării de colagen. Acesta este un proces care ajută chiar și la suprafața pielii, reducând dimensiunea și aspectul cicatricilor.

Tratamente profesionale pentru îndepărtarea cicatricilor

La Skin Laser Clinic folosim cele mai avansate tehnologii pentru a îmbunătăți aspectul și structura pielii.

Ce sunt cicatricile postacneice?

Cicatricile postacneice sunt reprezentate de semnele ce rămân după vindecarea leziunilor de acnee activă. Odată apărute, aceste cicatrici sunt permanente provocând în cazul multor pacienți un discomfort psihic cu scăderea stimei de sine.

Tipuri de cicatrici postacneice
 1. Cicatricile atrofice se găsesc cel mai frecvent la nivelul feței, având forma unei depresiuni (gropiță) sub nivelul normal al pielii. Acestea se formează în momentul în care nu este suficient colagen în timpul vindecării rănilor provocate de leziunile de acnee. Există trei tipuri de cicatrici atrofice:
   • Cicatricile de tip Boxcar (depresiuni) sunt cicatrici sub forma literei U cu margini ascuțite și dimensiuni mari. Ele pot fi superficiale sau adânci. Cu cât sunt mai adânci, cu atât mai bine răspund la tratamentele pentru refacerea pielii.
   • Cicatricile de tip Rolling (valuri) sunt cicatrici sub forma unor depresiuni largi la nivelul pielii cu marigini rotunjite si suprafața neregulată.
   • Cicatricile de tip Ice Pick (vârf de gheață) sunt cicatrici sub forma literei V, înguste. Acest tip de cicatrici sunt cel mai dificil de tratat pentru că pot fi foarte adânci.

2. Cicatrici hipertrofice sau crescute
Acest tip de cicatrici apar mai rar în urma leziunilor de acnee, în general se întâlnesc la nivelul toracelui. Acestea apar ca niste denivelări situate deasupra nivelului normal al pielii si sunt cauzate de un exces de colagen în timpul vindecării leziunilor de acnee.

tratament cicatrici postacneice brasov - skin laser clinic
tratament laser cicatrici brasov - skin laser clinic

Cum tratezi cicatricile lăsate de acnee?

Laser CO2 Fractionat - laser Ydun Ellipse tratamente laser brasov - skin laser clinic

Pentru a găsi soluția potrivită pentru fiecare pacient, totul începe cu o consultație la unul dintre medicii nostri specialiști. Acesta vă va recomanda cel mai potrivit protocol de tratament în funcție de fototipul pielii, tipul cicatricilor și timpul de recuperare necesar după fiecare procedură.

Există multe tipuri de tratamente disponibile (tratamente laser, microneedling, peeling-uri etc) pentru ameliorarea aspectului cicatricilor postacneice. De cele mai multe ori se recomandă o combinație a acestor tratamente pentru rezultate optime.

În clinica noastră găsiți două tipuri de lasere ce reprezintă standardul de aur în tratamentul cicatricilor postacneice:

 • laserul CO2 fracționat ablativ
 • laserul Ydun (1550 nm fracționat).

Aceste tipuri de lasere stimulează producția de colagen a pielii prin fascicule de lumină ce pătrund în stratul profund al pielii provocând de asemenea “strângerea” pielii. Acestea nu provoacă răni la suprafață, provocând doar o roseață care dispare după câteva ore/zile.

Scapă de semnele lăsate de acnee

Specialiștii Skin Laser Clinic vă recomandă cel mai potrivit tratament pentru fiecare tip de piele.

Întrebări frecvente despre tratarea cicatricilor

 • Inițierea tardivă a tratamentului antiacneic – amânarea vizitei la dermatolog si încercarea unor produse cosmetice variate si nepotrivite pot duce chiar la agravarea simptomatologiei.
 • Leziunile inflamatorii – leziunile rosii, dureroase si de mari dimensiuni (noduli, chisturi) se pot vindeca lăsând în urmă cicatrici spre deosebire de leziuni de mici dimensiuni cum ar fi punctele albe sau negre.
 • Stoarcerea cosurilor – această practică poate provoca inflamarea si suprainfectarea leziunilor ducând la o vindecare defectuoasă si apariția cicatricilor.
 • Factorul genetic.

Numărul de ședințe necesare este stabilit împreună cu medicul specialist dermatolog, în funcție de gravitatea problemei. În general sunt recomandate între 3-6 ședințe, la un interval de 3-4 săptămâni.

Acestea sunt foarte rare şi se manifestă sub forma unor modificări de culoare –  hiperpigmentare sau decolorarea anumitor zone. Rareori acestea sunt permanente şi pot fi uşor mascate cu fard sau fond de ten. Alteori pot apărea mici vezicule, flictene ca într-o arsură dar care se vindecă fără urmări sau doar o uşoară decolorare locală.

Tarife tratament laser pentru cicatrici

FAȚĂ INTEGRAL – 1350 LEI/ȘEDINȚĂ
CICATRICI CHELOIDE*
•ZONĂ MARE (ABDOMEN, COAPSE) – 2000 LEI/ ȘEDINȚĂ
•ZONĂ MEDIE (FLANCURI, SÂNI) – 1000 LEI/ȘEDINȚĂ
•ZONĂ MICĂ – 400 LEI/ȘEDINȚĂ

Față integral  (postacneice) – 1800 lei

CICATRICI CORPORALE – 100 LEI/ CM2

Pentru cicatrici postacneice (roșii)

Față integral – 800 lei

Pomeți – 650 lei

< 20 SPOTURI – 450 LEI
• COST SUPLIMENTAR < 100 – 10 LEI/SPOT