Leziuni vasculare - Skin Laser Clinic

Leziuni vasculare

thumb image

Leziunile vasculare cuprind o varietate de afecțiuni si reprezintă adesea un motiv de îngrijorare pentru pacienți. Acestea apar ca urmare a unor anomalii de dezvoltare ale vaselor de sânge care pot apărea de la nastere (congenitale) sau în cursul vieții (dobândite).

Dintre leziunile vasculare congenitale, cele mai frecvente sunt:

Pata vin-de-Porto: este o leziune plată, de culoare roșie sau violet prezentă de la nastere. Ocazional, în timp, aceasta poate creste în dimensiuni, iar suprafața poate deveni neregulată. Apare mai frecvent la nivelul feței si gâtului.

Hemangiomul: poate fi prezent de la naștere, dar apare mai des în primele luni de viață. Este descris ca o leziune plată, rosie, ce poate fi localizată oriunde pe corp, mai frecvent în zona scalpului, feței sau la nivelul toracelui. Majoritatea hemangioamelor dispar până la vârsta de 5 ani.

Cele mai frecvente leziuni vasculare dobândite sunt:

Telangiectaziile: sunt vase de sânge mici dilatate de la nivelul pielii. Acestea apar mai frecvent pe față la nivelul obrajilor, bărbiei, aripilor nazale si pot fi întâlnite în afecțiuni precum rozaceea sau în boli de colagen. La adulți sunt frecvente si la nivelul membrelor inferioare, mai frecvent la femei după sarcină sau având cauză genetică. Copiii pot prezenta telangiectazii la nivelul feței care persistă și la vârsta adultă.

Varicozitățile sunt vene dilatate de la nivelul membrelor inferioare care sunt vizibile prin piele. Variabile în diametru și adâncime, ele pot prezenta o culoare albastră (varicozități profunde) sau o culoare roșiatică (varicozități superficiale). De obicei sunt rezultatul insuficienței venoase cronice.

Poikilodermia Civatte reprezintă o modificare a pielii ce include atrofie, hipopigmentare/ hiperpigmentare și dilatarea vaselor mici de sânge ce apare la nivelul gâtului, feței si/sau decolteului. Această afecțiune este frecventă în rândul persoanelor de peste 45 de ani care de-a lungul timpului s-au expus excesiv la soare.

Angioamele “în cireasă” sunt leziuni vasculare ce conțin capilare (vase de sânge mici) dilatate. Acestea sunt foarte frecvente, de obicei, variind în dimensiune de la un punct la aproximativ 3 mm în diametru, de culoare rosu aprins, violet, în formă de dom, apărând îndeosebi la nivelul trunchiului. Cauza exactă a apariției lor este necunoscută, dar poate exista un factor genetic. De asemenea, au fost legate de sarcină, expunerea la substanțe chimice, anumite afecțiuni medicale și climă. Există, de asemenea, o legătură între acest tip de angioame și vârstă. Ele încep de multe ori să apară în jurul vârstei de 30 ani și par să crească în dimensiune și număr cu vârsta.

Angioamele stelate prezintă un mic vas central din care pornesc mai multe capilare dilatate în sens radiar. Sunt întâlnite frecvent la nivelul feței sau membrelor superioare ca urmare a sarcinii, tratamentelor cu contraceptive orale sau a afecțiunilor hepatice.

Pentru toate formele de angioame, se recomandă utilizarea laserului, inclusiv pentru copii.

O consultație cu unul dintre medicii nostri specialisti vă oferă un diagnostic si un plan de tratament personalizat ce poate include sedinte de laser pulsed dye (Vbeam Perfecta).

Laserul pulsed dye (Vbeam Perfecta)

Lumina acestui tip de laser selectează vasele de sânge dintr-o leziune vasculară și lasă țesutul înconjurător nevătămat. Acesta este motivul pentru care poate fi utilizat în siguranță, îndepărtând doar vasele de sânge fără a deteriora pielea din jur. Acest tip de laser poate fi folosit si la copii, fără reacții adverse. Laserul include un dispozitiv de răcire care protejează pielea de supraîncălzire și menține confortul în timpul tratamentului. În funcție de tipul leziunii numărul de sedinte poate varia.

tratament laser pentru leziuni vasculare - skin laser clinic

Tarife tratament leziuni vasculare

< 20 SPOTURI – 450 LEI
• COST SUPLIMENTAR < 100 – 10 LEI/SPOT

LEZIUNI VASCULARE < 20 SPOT – 450 LEI

COST SPOT SUPLIMENTAR – 10 LEI

Scleroterapie de la 450lei/fiola