Tratament cu laser pentru vase sparte - Skin Laser Clinic Brașov

Vase sparte

Piele fără imperfecțiuni

Venele sparte dispar din zonele tratate

Tratament confortabil

Disconfort minim pe timpul ședințelor

Rezultate de durată

După doar câteva ședințe de tratament

Ce sunt vasele sparte sau venectaziile?

Vasele capilare sparte apar în urma dilatării vaselor mici de sânge aflate direct sub piele. De regulă, acestea apar în partea inferioară a corpului, uneori și pe față.

Variabile în diametru și poziționare (mai profund sau mai superficial în piele), acestea pot avea un aspect albăstrui (în cazul celor poziționate în straturile profunde) sau o culoare roșiatică (pentru cele aflate mai aproape de epidermă).

Venectaziile se formează prin dilatarea unui grup mic de vase de sânge care rețin o cantitate mică de sânge. Sunt ușor de recunoscut deoarece au forma unei pânze de păianjen. Acestea se dezvoltă pe măsură ce o persoană îmbătrânește: cu cât înaintăm în vârstă, pielea se subțiază și valvele de la nivelul venelor care ajută sângele să se întoarcă spre inimă încep să slăbească. Astfel, cantitatea mică de sânge care rămâne la nivelul venelor se acumulează și le face să se dilate, formând aspectul neplăcut al pânzei de păianjen.

Tratament laser pentru vase capilare sparte

Medicii dermatologi Skin Laser Clinic operează cele mai performante lasere pentru tratarea vaselor sparte. Efect rapid și rezultate de durată.

Cum apar capilarele sparte?

În general, venele capilare sparte sunt întâlnite la femei, însă pot afecta și bărbații. Chiar dacă nu provoacă disconfort, venele sparte pot indica o insuficiență venoasă, motiv pentru care medicii dermatologi Skin Laser Clinic recomandă pacienților să ceară sfatul unui medic dermatolog dacă observă apariția capilarelor sparte, pentru a evita complicațiile.

Cauzele apariției vaselor sparte pe picioare

  • Moșteniri genetice
  • Statul prelungit în picioare
  • Statul prelungit pe scaun
  • Traumatisme locale
  • Modificări hormonale
  • Expunerea excesivă la soare
  • Anumite medicamente
  • Obezitatea

Tratament pentru vase sparte

Opțiunile de tratament variază de la mici modificări ale stilului de viață până la tratamente injectabile (scleroterapia), laser sau chirurgicale în funcție de gradul de afectare.

O consultație cu unul dintre medicii dermatologi Skin Laser Clinic vă oferă un diagnostic corect și un plan de tratament personalizat ce poate include ședințe de laser pulsed dye (Vbeam Perfecta), Nd-Yag sau scleroterapie.

Soluții de tratament minim invazive pentru capilare sparte disponibile la Skin Laser Clinic Brașov

Laser ND-Yag

Laserul Nd:Yag folosește lungimi de undă ce permit localizarea și tratarea vaselor capilare sparte, indiferent dacă sunt localizate superficial sau profund. Acesta poate fi folosit în siguranță atât în zona feței cât și pe restul corpului (gambe, coapse, umeri, etc).

Laser Vbeam Perfecta

Vbeam Perfecta localizează zonele în care sângele este coagulat și degajă căldură intensă care determină eliminarea distrugerea formațiunilor. Lungimea de undă a acestuia țintește și distruge capilarele și vasele sanguine afectate, lăsând intacte țesuturile sănătoase din zonele tratate.

Scleroterapie

Această procedură presupune injectarea unui agent sclerozant ce irită vena pe dinăuntru, îi inflamează peretele interior și îl face să se strângă, să se fibrozeze, să se sclerozeze, pentru ca în final să dispară. Întrucât țesutul scleros este sidefiu, devine aproape invizibil după tratament.