fbpx

Vase Sparte

thumb image

Varicozitățile sau venectaziile sunt vene dilatate de la nivelul membrelor inferioare care sunt vizibile prin piele. Variabile în diametru și adâncime, ele pot prezenta o culoare albastră (varicozități profunde) sau o culoare roșiatică (varicozități superficiale).

Varicozitățile se dezvoltă frecvent pe măsură ce o persoană îmbătrânește. Acest lucru se datorează faptului că pielea devine cu timpul mai subțire, iar valvele de la nivelul venelor care ajută sângele să se întoarcă spre inimă încep să slăbească. Astfel, o cantitate mică de sânge rămâne la nivelul venelor si pune presiune asupra lor, iar ca răspuns venele se dilată.

În majoritatea cazurilor aceste modificări sunt rezultatul insuficienței venoase cronice. Unele persoane prezintă un risc mai mare apariție a acestor varicozități datorită mostenirii genetice sau datorită statului îndelungat în picioare.
Femeile au mai multe șanse de a prezenta astfel de leziuni datorită modificărilor hormonale asociate cu menopauza și sarcina. Alțti factori incriminați în apariția varicozităților sunt obezitatea, expunerea excesivă la soare, anumite medicamente, traumatisme.

Opțiunile de tratament variază de la mici modificări ale stilului de viață până la tratamente injectabile (scleroterapia), laser sau chirurgicale în funcție de gradul de afectare.

O consultație cu unul dintre medicii nostri specialisti vă oferă un diagnostic corect si un plan de tratament personalizat ce poate include sedinte de laser pulsed dye (Vbeam Perfecta), Nd-Yag sau scleroterapie.

Laserul ND-Yag, Laserul Vbeam Perfecta
Lumina acestor tipuri de laser selectează vasele de sânge și lasă țesutul înconjurător nevătămat. Acesta este motivul pentru care pot fi utilizate în siguranță, îndepărtând doar vasele de sânge fără a deteriora pielea din jur.