fbpx

Tratament laser vergeturi

thumb image

Vergeturile reprezintă un tip de cicatrice care apare atunci când pielea este supusă unei întinderi continue într-o perioadă foarte scurtă de timp, lăsând linii vizibile pe suprafața pielii. Schimbarea bruscă determină ruperea fibrelor de colagen și elastină de la nivelul dermului.
Prima dată vergeturile apar sub forma unor linii roșiatice sau purpurii situate perpendicular pe direcția tensiunii pielii (striae rubrae). De-a lungul timpului, acestea devin albe sau de culoarea pielii si mai puțin vizibile (striae albae). Vergeturile au de obicei câțiva centimetri lungime și 1-10 mm lățime.

Vergeturile apar îndeosebi în perioada pubertății, într-o perioadă de creștere rapidă sau în sarcină. Cele mai frecvente zone afectate sunt: abdomenul, sânii (mai ales în sarcină), coapsele, fesele (mai ales la adolescenți în perioada de crestere), brațele (body-builders).

Cauza apariției acestora nu este înteleasă total, însă este comun acceptat faptul că o combinație de factori genetici, modificări hormonale si întinderea mecanică a pielii joacă un rol semnificativ.

Un tratament pentru a evita apariția acestora nu există, dar anumite lucruri precum o alimentație echilibrată, prevenirea cresterii masive în greutate, hidratarea corespunzătoare pot ajuta la prevenirea apariției vergeturilor.

Odată apărute, pot constitui o problemă estetică importantă pentru mulți dintre pacienți.Tratamentele laser pot obține o îmbunătățire majoră a aspectului vergeturilor.

O consultație la unul dintre medicii nostri specialisti vă asigură o evaluare completă a problemei dumneavoastră precum si crearea unui plan de tratament personalizat care poate consta în sedințe de laser (Vbeam Perfecta, Ydun, Laser Co2 fracționat).

Laserul Vbeam Perfecta este indicat în cazul vergeturilor rosii. Folosind tehnologia laserului Vbeam, vasele de sânge care sunt vinovate de aspectul rosu al vergeturilor sunt închise, astfel roseața dispare. În acelasi timp, producerea de colagen este stimulată îmbunătățind aspectul pielii afectate.

Laserul Ydun (1550nm fracționat) si CO2 fracționat sunt variante optime pentru vergeturile albe / vergeturile vechi. Tratamentul fracțional nonablativ stimulează producția de colagen nou si refacerea fibrelor deteriorate ameliorând semnificativ aspectul vergeturilor.

Tarife tratament laser vergeturi

Tratament vergeturi roșii

Vergeturi <20 spot – 300 lei

Spot suplimentar < 100 – 10 lei

101 – 200 spoturi – 5 lei

Tratament vergeturi albe

CO2 Fracționat – 90lei/cm²

Zonă mare (abdomen, coapse) – 2000 lei

Zonă medie (flancuri, sâni) – 1000 lei

Zonă mică – 400 lei

PB Serum – 1800 lei