Tratament laser xantelasme - Skin Laser Clinic Brașov

Tratament laser xantelasme

Tratament personalizat

examinare prealabilă a zonei afectate

Procedură nedureroasă

tratament efectuat sub anestezie locală

Rezultate de durată

excizie completă sau parțială a leziunii

Ce sunt xantelasmele?

Xantelasmele se prezintă ca papule si plăci galbene, moi, cauzate de acumularea localizată a depozitelor de grăsime. De obicei, leziunile apar în zona pleoapelor superioare sau inferioare. Acestea nu sunt periculoase si nu afectează funcția zonei oculare, dar constituie pentru mulți pacienți un disconfort estetic.

De ce apar xantelasmele? Cauze frecvente.

Aceste leziuni apar mai ales în a patra și a cincea decadă de viață, în mai mult de jumătate din cazuri neexistând o cauză anume. Totuși, apariția xantelasmelor poate fi asociată cu o hiperlipidemie subiacentă. Alți factori de risc care pot influența apariția xantelasmelor includ: genul feminin, fumatul, obezitatea, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat.

Cum se tratează xantelasmele?

Medicul dermatolog vă va diagnostica xantelasma în cadrul unei consultații prin examinarea completă a zonei afectate. Dacă va considera necesar vă poate recomanda niste analize de sânge.

La Skin Laser Clinic utilizăm Laserul CO2 ablativ ca metodă de tratament pentru xantelasme. Acesta presupune eliminarea leziunii prin vaporizare cu lumina laser, ce determină refacerea zonei afectate fără cicatrici sau cu o cicatrice discretă ce poate apărea la forme mai extinse de xantelasme.

co2-fractionat-laser-ablativ-clinica-laser-brasov

Tratament laser pentru eliminarea xantelasmelor

Alege un tratament profesionist cu rezultate dovedite clinic – procedura non-invazivă cu laser CO2 fracționat.

Rezultate tratament laser xantelasme

Întrebări frecvente despre acnee

În funcție de mărimea xantelasmelor, sunt necesare de la una la mai multe ședințe. În cazul xantelasmelor de mărime mică, se poate realiza excizia completă de la prima ședință, iar în cazul formelor mai extinse, fi necesare mai multe sedințe efectuate la un interval de 4 săptămâni.

Este un tratament nedureros, efectuându-se sub anestezie locală. În urma procedurii, în zona tratată va apărea o mică rană ce durează 7-10 zile până la vindecare. Medicul curant vă va oferi toate indicațiile necesare îngrijirii post-procedurale. Acestea includ  igiena locală cu soluții antiseptice si aplicarea de unguente.

Tarife tratament laser pentru xantelasme

  • XANTELASME -650 LEI/PLEOAPE