Ce este celulita si cum o tratam - Skin Laser Clinic

Procesul de formare al celulitei:

Clasificarea celulitei:

 • Celulita edematoasa: se datoreaza in primul rand unui exces de apa in tesut, arata ca un burete plin cu apa, se valureste cand mergem. Celulita edematoasa apare cel mai usor cand se folosesc contraceptive, in urma tratamentelor hormonale sau la femeile cu tulburari de circulatie.
 • Celulita fibroasa : aspectul de coaja de portocala apare initial doar in momentul in care strangi zona cu mana, dupa care se vede, odata cu cresterea gravitatii ei, in repaos. Aceasta celulita este o celulita relativ fixa. Apare devreme si se vede din ce in ce mai mult cu cat inaintezi in varsta.
 • Celulita mixta: este cea mai neplacuta dintre cele 3 tipuri. Prezinta si elemente de celulita edematoasa si elemente de celulita fibroasa, este un mixt intre cele doua.

Grade de celulita :

Gradele de celulita se determina destul de usor prin strangerea intre degetul mare si cel aratator a diferite parti din corp, parti predestinate aparitiei celulitei. Niciodata pe corp celulita nu va fi de acelasi grad. De exemplu, pe partea interioara a pulpei superioare este intotdeauna un grad mai avansat decat pe partea exterioara.

Gradul I – este sesizabil doar la stangerea puternica a tesutului intre cele 2 degete.

Gradul Il – se observa cand stai picior peste picior si, la incodarea feselor, se observa mici gaurele in centrul acestora. Se observa, de asemenea, fasii orizontale pe spatele piciorului sau in zona genunchilor fara a fi necesara strangerea pielii.

Gradul Ill – este deja un grad avansat, iar aspectul de coaja de portocala este forte vizibil la nivelulul abdomenului, a parti interioare a bratelor, pe fese numai prin simpla palpare.

Gradul IV – este cel mai avansat grad de celulita care aduce cu sine o senzatie dureroasa a pielii de pe picioare si gambe, nodulii celulitici find foarte evidenti. Cu timpul, vasele de sange se pot sparge redand pielii un aspect degradant.

DE CE CAPATA TESUTUL un aspect lax ?

Colagenul si elastina sunt doua proteine aflate predominant la nivelul dermului, cu rol de sustinere si mentinere a elasticitatii si fermitatii pielii. Pielea tanara nu duce lipsa de colagen si elastina. Pe masura ce imbatranim insa, organismul produce cantitati tot mai mici de colagen si elastina.

Mai mult, structurile subiacente precum tesutul adipos, muscular sau osos au de suferit, iar suportul fiziologic este compromis.

CE VIZAM IN CAZUL TRATAMENTELOR CU RADIOFRECVENTA?

Reducerea circumferintei si imbunatatirea aspectului celulitei necesita incalzirea tesutului conjunctiv la o temperatura terapeutica specifica.

Criteriul care determina punctul de terminare al tratamentului.

Atingerea temperaturii terapeutice si mentinerea acesteia un timp specific in functie de conditia tratata, reprezinta elementul cheie in obtinerea rezultatelor clinice dorite!

VELASHAPE III 42-45°C

Mecanism de functionare

Sinergia dintre IR, vacuum pulsat si RF bipolara, incalzeste adipocitele, tesutul conjunctiv care le inconjoara (septurile) si dermul profund, cu tinta specitica tesutul de colagen.

Incalzirea eficienta a adipocitelor este obtinuta cu ajutorul puterii crescute a RF,design-ul imbunatatit al electrozilor si vacuum-ul care permite o patrundere mai eficienta a radiofrecventei in tesut.

Acest lucru mareste vascularitalea, imbunatatind circulatia, drenajul limfatic, metabolismul celular si remodelarea tesuturilor de colagen. Mai mult decat atat, stimuleaza activitatea fibroblastilor, remodeland in acest fel intreg matrixul extracelular.

Rezultatul: Reducerea localizata a laxitatii tegumentului, a volumului adipocitelor si o imbunatatire a intregii structuri si texturi a pielii.

VELASHAPE III – Legatura timp, temperatura, rezultate

Velashape Ill incalzeste tesutul pana la 45 C fata de 42/43 C cu alte echipamente cu putere mai mica. La 8 x mai mult sa obtii acelasi raspuns in tesut la 42/43 C fata de 45 C.

Timpul necesar de mentinere a temperaturii terapeutice cu Velashape Ill este mai scut decat alte echipamente.

Acest lucru recomanda Velashape Ill si ca mono sedinta.

Rezultate clinice:

 • Velashape IIl incalzeste tesutul adipos mai rapid.
 • Velashape III mentine temperatura terapeutica mai usor, mai mult timp.
 • Velashape III reduce timpul de tratament per total.
 • Velashape III ofera tratamente mai scurte si mai putine vs alte echipamente de remodelare corporala.
 • Velashape Ill are protocoale de tratament optimizate pentru zone ale corpului mici, medii, mari si se bazeaza pe un sistem simplu, usor de invatat si aplicat.
 • Masoara impedanta in timp real – putere ajustabila pentru a transmite cantitatea de energie optima catre tesut.
 • Masoara temperatura in timp real.

Rezultate clinic demonstrate

 • Siguranta si eficienta tratamentelor VelaShape a fost demonstrata in multiple studii clinice si prin mai mult de 5 milioane de tratamente independent realizate pacientilor din intreaga lume.
 • VelaShape Ill demonstreaza o reducere de peste 2 cm in zona abdomenului si peste 1 cm in zona coapselor.
 • Cei mai multi pacienti nu au acuzat nici un disconfort in timpul sau dupa realizarea tratamentului.

Rezultate obtinute: