Ce nu stiai despre stimulatoarele de colagen - Skin Laser Clinic

Fillerele dermale injectabile adică  substanțele de umplere care se injectează in piele se împart in doua mari categorii: cele care au la baza acidul hialuronic și cele care restaurează volumul prin stimularea producției de colagen.

Cele din urma sunt mai nou apărute in domeniul esteticii dar câștiga teren rapid cu fiecare an care trece, prin unicitatea mecanismului de volumizare dar mai ales de reîntinerire a pielii.

Colagenul este componenta noastră cea mai de preț de la nivelul pielii, este o proteina fibroasă care da consistentă și fermitate țesuturilor, care astfel arată tinere. Fiind și singurul filtru optic al pielii, concentrația crescută in colagen este direct proporțională cu luminozitatea noastră.

Cele mai cunoscute fillere stimulatoare de colagen sunt: Radiesse, Ellanse, Sculptra și Lanluma.

Radiesse și Ellanse au in comun faptul ca imediat după injectare apare instantaneu efectul de liftare și volumizare a zonei tratate.

Radiesse este un filler dermal stimulator de colagen care conține hidroxiapatita de calciu. Este un gel dens de culoare albă, ambalat in fiole de 0,8 sau 1,5 ml.

Radiesse la Skin Laser Clinic in Brasov

Radiesse se injectează pentru netezirea ridurilor medii și profunde, pentru volumizarea pomeților și a etajului inferior al fetei dar și pentru volumizarea și întinerirea fetei dorsale a mâinilor. Pentru aceasta zona Radiesse este cea mai buna alegere dintre stimulatoarele de colagen.

Rezultatul apare imediat și se păstrează pentru 12 luni. Produsul este biostimulator de colagen și biodegradabil.

Ellanse este un biostimulator natural și unic de colagen, cu efect instantaneu de volumizare și definire la nivelul zonelor injectate. Conține microsfere perfect uniforme de policaprolactona care sunt suspendate in gel de carboximetilceloza(CMC).

Ellanse la Skin Laser Clinic in Brasov

Datorită gelului de CMC acest produs se comporta imediat după injectare ca un filler, dar pe măsura ce microsferele de policaprolactona se degradează in jurul lor se construiește o rețea noua de colagen care duce la refacerea structurii și densității pielii care arată din ce in ce mai tanara. Practic acest produs nu doar înlocuiește un volum pierdut ci ne și ajuta sa “vindecam”îmbătrânirea țesuturilor.

Rezultatele postinjectare se păstrează pana la 2 ani.

Indicațiile acestui biostimulator sunt revolumizarea și liftarea fetei, rinocorectia prin injectare, umplerea tâmplelor, umplerea și netezirea ridurilor.

Sculptra este probabil stimulatorie de colagen cel mai probat de timp și pacienți. De altfel 9 din 10 pacienți tratări cu acest produs raportează efecte foarte vizibile post tratament și rezultate durabile pana la 36 de luni.

Sculptra conține particule de acid polilactic (PLLA) care se solubilizeaza in soluție sterila pentru injectare. 

Spre deosebire de biostimulatoarele descrise anterior , Sculptra nu produce volumizare imediat după injectate ci treptat in următoarele 3 luni. Imediat după injectare pacientul observa mai degrabă îmbunătățirea aspectului pielii, diminuarea porilor și intensificarea luminozități pielii. Efectul de lifting , restructurare si volumizare apare lent si natural in următoarele luni. 

Tratamentul cu Sculptra necesita 3 ședințe la interval de 6-8 săptămâni.

Lanluma este concurent direct pentru Sculptra. Conține tot particule de PLLA.

În plus Lanluma vine cu varianta X care se injectează la nivelul corpului.

Fesele sunt cele mai des tratate zone, atât pentru volumizare dacă se realizează mai multe ședințe, cât și pentru fermitate și îmbunătățirea aspectului pielii.

Lanluma  X este un excelent tratament anticelulitic mai ales când suntem in criza de timp și nu putem apela la vizite multiple in clinici de specialitate.

Lanluma V este varianta pentru fata stimulând neocolageneza in zona facial tratata.

Dacă sunteți în căutarea unui astfel de tratament injectabil pe bază de stimulatoare de colagen, vă recomandăm un consult în prealabil la unul dintre medicii noștri specialiști:

SUNĂ ACUM