Ai vase sparte pe picioare? Iată ce recomandă specialiștii ... - Skin Laser Clinic

Populare sub denumirea de „vase sparte pe picioare”, leziunile vasculare sau venectaziile reprezintă una din problemele cele mai frecvente ale membrelor inferioare. Deși nu provoacă niciun disconfort fizic, femeile resimt acut această afecțiune dermatologică la nivel estetic, în special în sezonul cald, când doresc să abordeze ținute scurte și să își etaleze picioarele.

Dacă în trecut, leziunile vasculare erau dificil de tratat, în prezent, tratamentul cu laser reprezintă cea mai eficientă metodă de tratament împotriva acestora, iar la Skin Laser Clinic, regăsiți cele mai eficiente lasere împotriva vaselor sparte, cu rezultate rapide și cu un grad redus de durere. Varietatea de lasere disponibile în clinica noastră, respectiv Nd:YAG și laserul Vbeam , permite tratarea tuturor tipurilor de leziuni vasculare.

DE CE NE APAR VASE/VENE SPARTE PE PICIOARE?

Ca și clasificare, leziunile vasculare se regăsesc sub formă de ”pânză de păianjen”, telangiectazii (dilatații vasculare), vene subțiri de culoare albastră sau mov și ”steluțe vasculare”. Acestea apar fie din cauza unei fragilități capilare, fie din cauza unor probleme mai serioase legate de o insuficiență venoasă, care determină și apariția varicelor.

Venele sparte se manifestă ca o rețea de vase superficiale de culoare roșie sau violacee, iar cel mai mare factor de risc pentru apariția acestor vase de sânge sparte, care determină această fragilitate, este moștenirea genetică.

Este de mentionat faptul că anumite obiceiuri pe care le avem și care pot afecta microcirculația: epilarea cu ceară, saunele sau băile fierbinți și alimentația nesănătoasă.

Cauzele care conduc la apariția vaselor sparte sunt:

  • ortostatismul (statul prelungit în picioare)
  • expunerea la soare
  • consumul de alcool
  • fumatul
  • statusul hormonal – sarcină, pubertate, menopauză
  • factorii genetici

DE CE ESTE LASERUL CEL MAI EFICIENT TRATAMENT PENTRU VENE SPARTE PE PICIOARE?

La Skin Laser Clinic, regăsiți două lasere extrem de eficiente pentru a trata vene sparte pe picioare, respectiv Nd:YAG și VBeam, și medici dermatologi specializați și bine pregătiți pentru o astfel de afecțiune. Aceștia vă vor recomanda unul dintre aceste lasere în funcție de calibrul venelor sparte, mărimea și profunzimea acestora, de aceea consultația este esențială în stabilirea protocolului de tratament. Principiul de acțiune al celor două lasere este același, și anume, principiul fototermolizei selective. Laserele țintesc specific doar vasul de sânge, distrugându-l, fără să afecteze alte structuri ale pielii. Acțiunea laserelor determină coagularea sângelui și iritația peretelui vaselor sanguine mici prin căldură intensă degajată, care declanșează colabarea (închiderea) acestora. Sistemul dinamic de răcire al laserelor, precum și durata scurtă a impulsului îmbunătățește semnificativ rezultatul clinic și reduce considerabil riscurile de reacții adverse. Nu rămân cicatrici, iar recuperarea este rapidă.

În funcție de gravitate, medicii de la Skin Laser Clinic recomandă un plan de tratament cuprins între 3-6 ședințe pentru a trata vene sparte pe picioare, efectuate la un interval de 4 săptămâni.

În unele cazuri, mai ales în cel al vaselor mici și superficiale, este necesară o singură ședință de tratament, acest lucru atestând eficiența platformelor laser existente la Skin Laser Clinic.

Preturi incepând de la: 150 lei / sedinta

Sună și află mai multe detalii: 0727474474

Fă o programare online la unul dintre medicii noștri specialiști: